Noga utvalda skönhetsprodukter   |    Behandlingsmeny

search
Varumärken
  • Inga resultat
Kategorier
  • Inga resultat
Produkter
  • Inga resultat

Akne

Acne är ett hudtillstånd som är helt ofarligt. Acne beror inte på dålig hygien utan orsakas av att acnebakterien P. Acne sprids i talgkörteln och orsakar inflammation, vilket i sin tur leder till att man får finnar (papler och pustler) och i vissa fall ömma bölder (cystor). Ofta uppstår hudproblem som acne i puberteten. Detta på grund utav att man då har mycket hormoner i kroppen och då också en ökad talgproduktion. Om man också sällan avlägsnar döda hudceller från hudytan så bildas en propp som kan bli inflammerad och orsakar bölder. Man kan också drabbas av acne genom viss typ av medicinering, exeplevis kortison. Jobbar man eller vistas i en väldigt varm och fuktig miljö kan acne också uppstå. Ofta uppstår acne på bröst, rygg, axlar och i ansiktet. 

Om man drabbas av acne är det viktigt att få hjälp med att ta hand om huden tidigt, för att inte få bestående problem med ärr. En hudvård som passar är A och O. Överarbeta inte huden. En acnehud betyder inte att huden tvunget är oren. Så tvätta inte mer än 1-2 gånger om dagen. Undvik feta krämer och var försiktigt med vilken solkräm du lägger på huden. Använd en mild, lätt och fuktigivande kräm. Undvik grovkorniga peelingar, då detta kan få acnebakterien att sprida sig. Använd istället syrabaserade produkter som går ner och löser upp till tilltäpptheter mer skonsamt.

Salicylsyra, (BHA) och Mandelsyra (AHA) är två ingredienser som effektiv löser upp tilltäppta porer. Retinol (A-vitamin) är en annan ingrediens som är anti-inflammatorisk och läkande för en acnehud. 

Tveka inte att höra av dig till oss i vår chatt eller på mejl, info@grodanshop.se för att få hjälp med vad som passar din hudtyp.

 

Exempel på produkter för dig som har acne: Lagoon GeléMask 15, Hyal Ceutic, Mela Cream, White Petal Mask

Exempel på behandlingar som vi på Grodan erbjuder för dig som har acne: Djuprengörande, Dermapen, Kemisk Peeling