Noga utvalda skönhetsprodukter   |    Behandlingsmeny

search
Varumärken
  • Inga resultat
Kategorier
  • Inga resultat
Produkter
  • Inga resultat

Blandad hud

En blandad hud eller blandhy som vi också brukar säga är faktiskt den allra vanligaste hudtypen. En blandad hud kan kännas och se ut på flera olika sätt men kännetecknas alltid av att det är en kombination, av torr, normal eller fet hud. Vanligast är att man har en fetare T-zon. Ett samlingsnamn för panna, näsa och haka, alltså mittendelen av ansiktet likt ett T och att kinderna sedan är normala eller torra.

En blandhy är den hudtyp som är svårast att behandla, och som också tyvärr kräver mest jobb. Det lite kluriga med en blandad hudtyp är att man kan behöva behandla de olika delarna i ansiktet på olika sätt. De lite fetare partierna kräver mer talgbalanserande produkter, och de torrare delarna kräver mer fukt. Det du ska titta på i produktväg är produkter som är utformade för en kombinerad hud. Sedan får man skräddarsy vilka komplementprodukter som behövs. Exempelvis kanske du behöver en lermask för att absorbera talg på de lite fetare områdena, eller kanske att du behöver ett djupverkade återfuktande serum som ger riktigt med fukt till de områden som är lite torrare.

Salicylsyra är en ingrediens som effektivt tar bort torra döda hudceller, samtidigt som områden med mer talgproduktion balanseras. Allt handlar om att balansera huden. 

Tveka inte att höra av dig till oss i vår chatt eller på mejl, info@grodanshop.se för att få hjälp med vad som passar din hudtyp.

 

Exempel på produkter för en blandad hudtyp: 3% Glycolic Solution, Cucumber Gel Mask, Pumpkin Enzyme Peeling.

Exempel på behandlingar för en blandad hudtyp: Klassisk ansiktsbehandling, Djuprengörande ansiktsbehandling.