Noga utvalda skönhetsprodukter   |    Behandlingsmeny

search
Varumärken
  • Inga resultat
Kategorier
  • Inga resultat
Produkter
  • Inga resultat

Fet hud

Vad är en fet hud?

En fet hudtyp har en ökad talgproduktion, vilket innebär att huden producerar mer talg än nödvändigt och har en obalanserad produktion av fett. Vilket kan resultera i finnar och pormaskar. Orsaken till att man har en fet hudtyp kan vara hormonell, felbehandling av produkter eller på grund av ärftlighet. Det finns både vita och svarta pormaskar. Skillnaden är att den svarta pormasken har kommit i kontakt med syre, alltså oxiderat, och därför blivit svart. De vita pormaskarna har därför inte alltid någon tydlig öppning, och är då också svårare att få bort. 

Hur ska man behandla en fet hud?

Många tror att finnar och pormaskar beror på att man är smutsig i huden, vilket inte alls behöver vara fallet. Pormaskar kan bildas både utav att man har en ökad talgproduktion, men även ifall du torkar ut huden mer än nödvändigt. Då försöker huden själv balansera upp fukt och fettbalansen genom att producera mer eget fett, vilket i vårt fall är talg. Detta kan då resultera i både finnar och pormaskar. 

Du ska alltså inte alls försöka torka ut en fet hud, då det kan leda till motsatt effekt. Du ska använda milda, lätt exfoliernade produkter som också ger din hud fukt. Gelébaserade krämer är ofta att föredra om du lätt blir oljig huden. Lerbaserade produkter är bra på att absorbeta överflödet av talg, utan att torka ut. 

Tveka inte att höra av dig till oss i vår chatt eller på mejl, info@grodanshop.se för att få hjälp med vad som passar din hudtyp. 

Exempel på behandlingar som vi på Grodan erbjuder för en fet hudtyp: Djuprengörande, Mask Peel, Dermapen.

 

TOPPLISTA FÖR FET HUD