Noga utvalda skönhetsprodukter

search
Varumärken
  • Inga resultat
Kategorier
  • Inga resultat
Produkter
  • Inga resultat

Perioral Dermatit

Perioral Dematit är en rosacealiknande hudsjukdom som ofta drabbar området kring munnen, kinderna och hakan. Hudsjukdomen är en inflammation i huden och visar sig som rodnad, utslag och knottror som liknar finnar. Det kan vara svårt att veta den direkta orsaken till problemet. Men vi vet att överaktivering i form av överdriven rengöring, exfoliering eller för kraftfulla och aktiva produkter är vanliga orsaker till hudtillståndet. Även kortisonanvändning, feta tyngre krämer eller täckande makeup kan också ha påverkan till att perioral dermatit uppstår.

Det bästa för att få utslagen att förvinna och lugna sig är att undvika produkter som starka rengöringar, peeling, aktiva produkter eller täckande maekup som alla kan ha en bidragande orsak till att det uppkommer. Ibland kan man tro att utslagen är finnar och att man är oren i huden och därför använder starka produkter för att få det att försvinna. Det kan istället irriterra och göra att läkningsproccessen tar längre tid. Använd istället milda produkter avsedda för en känslig hud eller rosacea. Oftast läker det ut av sig själv men kan ta sin lilla tid, så ha tålamod det kommer försvinna! Vid kraftiga besvär eller om det finns kvar en längre tid bör du kontakta läkare för vidare vård.

Tveka inte att höra av dig till oss i vår chatt eller på mejl, info@grodanshop.se för att få hjälp med vad som passar din hudtyp.

 

Exempel på produkter vid perioral dermatit: Essential cleansing milk, Redness therapy soothing serum, Redness therapy moisturizer

Exempel på behandlingar för en blandad hudtyp: Avkopplande ansiktsbehandling