Noga utvalda skönhetsprodukter   |    Behandlingsmeny

search
Varumärken
  • Inga resultat
Kategorier
  • Inga resultat
Produkter
  • Inga resultat

Känslig hud

 

En känslig hud är oftast ganska tunn och kan upplevas ojämn i hudfärgen. Ofta har man ytliga blodkärl som lyser igenom och gör att huden känns röd och blossig. Dessa kärl brukar oftast sitta runt näsvingar och på kinderna. Denna hudtyp är också känslig mot kraftigt exoliernade produkter, men kan också reagera på vissa typer av mat, dryck och rökning mm. Ytliga vidgade blodkärl kan orsakas utav att man inte skyddat huden från kyla, värme och vind men även av att man varit för hård mot sin hud i form av att man använd för starka cirkulationsökande produkter som tex. kraftiga peelingar. 

Om du har en känslig hud, tänk på att inte överarbeta din hud. Använd milda produkter, exempelvis enzymepeeling som inte sätter igång cirkulationen för mycket. Använd inte för aktiva serum och håll dig helt enkel till lugnande och kärlstärkande produkter. I stort sett har alla märken produkter för en känslig hud. Skydda också din hud med barrärstärkande och lite fetare produkter om du ska vara ute i kyla och vind. Och var noga med solskydd. 

Tveka inte att höra av dig till oss i vår chatt eller på mejl, info@grodanshop.se för att få hjälp med vad som passar din hudtyp. 

 

Exempel på produkter för en känslig hudtyp: K Ceutic, Redness Therapy Moisturiser, Cotton Serum.

Exempel på behandlingar för en känslig hudtyp: Avkopplande ansiktsbehandling, Klassisk ansiktsbehandling.